Lunch 🍴
Brunch voor 8 aub 🤭

Niets fijner dan een zondag met vrienden spenderen en lekker eten ❤.
Vandaag besloten om veel lekkere zaken zelf te maken ! Je weet wel.. wat je zelf doet, doe je meestal beter 🤭.
Lekkere egg-muffins die trouwens keto-proof zijn! Niet dat ik pro ben, maar gewoon leuk weetje 😁.

- 6 eieren
- Light kookroom ( een scheut)
- Spekjes kalkoen ( 150 gr)
- Rode ui ( nog geen kwartje)
- Geraspte kaas
- Zout en peper
- Gedroogde peterselie
- Kluts de eieren tot een omelet en kruid naar smaak met zout, peper en peterselie. Voeg de scheut kookroom toe. Meng goed.
- Verwarm de oven voor op 195 graden.
- Bak de spekjes voor.
- Vul muffinvakjes met spek, beetje ui, gerapste kaas.
- Giet de geklutste eieren erovereen tot bodem.
- In de oven voor 20 min
- Geniet ❤
Bladerdeeg hapjes ( zoet)

Bij een brunch kan zoetigheden toch niet ontbreken?! 🤭😋 Bij deze super gemakkelijke bladerdeeg hapjes! Je kan er werkelijk alles inzetten.
Ik heb besloten om confituur van 4 rode vruchten te gebruiken.
- 2 vierkante bladerdeegblaadjes ( ik heb ze gekocht bij delhaize).
- Confituur
- Geklutst ei
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij uit 1 blad, 4 vierkanten.
- In het midden van de vierkant plaats je een lepel confituur.
- Je maakt een snee van elke hoek naar het midden.
- Je verbindt elke andere hoek samen.
- Smeer het bladerdeeg in met het geklutst ei
- Plaats in de oven voor 12 min.
TAPAS 🥰

Kleine mix van van alles en nog wat. Wat super is, is dat er lekkers is voor iedereen ! En je doet zelf wat je wil!
Ik gebruik graag rauwe groenten zoals:
- Mini komkommer
- Worteltjes
- Kerstomaatjes
Vlees gebruik ik meestal
- Serano
- Soorten salami
- Letterlijk alles waar je zin in hebt !
So easy, so pretty, so yummie !
Mini pizza 🍕

Dit is zooooo gemakkelijk en lekker !
Ik maak telkens twee soorten geïnspireerd door helenkookt.
- Danderolles pizzadeeg ( 8 pizza's)
- Pizzasaus van Elvea
- Groene pesto ( zelfgemaakt of kant en klaar)
- Serano ( 2 sneetjes)
- Hesp ( halve snee)
- Geraspte kaas
- Kerstomaatjes ( 4)
- 4 blaadjes basilicun
- 8 halve manen rode ui
- Haal de pizzadeegjes uit de verpakking. Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Zet wat bloem op jouw werkplank en rol de pizzadeegjes wat uit.
- Voor de pizza met hesp: zet een dikke eetlepel pizzasaus op het deeg en voeg hesp en geraspte kaas. Maak er zo een 4. Voeg enkele maantjes rode ui toe.
- Voor de pizza met groene pesto gebruik ik een 3 kwart lepel pesto ( teveel is naar mijn mening niet lekker). Voeg halve snee serrano ham en half Kerstomaatje toe. Ook hiervan maak ik er 4.
- Zet in de voorverwarmde oven gedurende 12 min.
- Voeg de basilicumblaadjes toe aan de pesto pizza.
- Smullen maar !! 😁