Lunch 🍴

Brunch voor 8 aub 🤭

Niets fijner dan een zondag met vrienden spenderen en lekker eten ❤. 

Vandaag besloten om veel lekkere zaken zelf te maken ! Je weet wel.. wat je zelf doet, doe je meestal beter 🤭. 

Lekkere egg-muffins die trouwens keto-proof zijn! Niet dat ik pro ben, maar gewoon leuk weetje 😁. 

 

  1. 6 eieren
  2. Light kookroom ( een scheut)
  3. Spekjes kalkoen ( 150 gr)
  4. Rode ui ( nog geen kwartje) 
  5.  Geraspte kaas
  6. Zout en peper
  7. Gedroogde peterselie 

 

  1. Kluts de eieren tot een omelet en kruid naar smaak met zout, peper en peterselie. Voeg de scheut kookroom toe. Meng goed.
  2. Verwarm de oven voor op 195 graden.
  3. Bak de spekjes voor.
  4. Vul muffinvakjes met spek, beetje ui, gerapste kaas.
  5. Giet de geklutste eieren erovereen tot bodem.
  6. In de oven voor 20 min 
  7. Geniet ❤

Bladerdeeg hapjes ( zoet)

Bij een brunch kan zoetigheden toch niet ontbreken?! 🤭😋 Bij deze super gemakkelijke bladerdeeg hapjes! Je kan er werkelijk alles inzetten. 

Ik heb besloten om confituur van 4 rode vruchten te gebruiken. 

 

  • 2 vierkante bladerdeegblaadjes ( ik heb ze gekocht bij delhaize).
  • Confituur 
  • Geklutst ei
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij uit 1 blad, 4 vierkanten. 
  3. In het midden van de vierkant plaats je een lepel confituur.
  4. Je maakt een snee van elke hoek naar het midden. 
  5. Je verbindt elke andere hoek samen. 
  6. Smeer het bladerdeeg in met het geklutst ei
  7. Plaats in de oven voor 12 min.

TAPAS 🥰

Kleine mix van van alles en nog wat. Wat super is, is dat er lekkers is voor iedereen ! En je doet zelf wat je wil! 

Ik gebruik graag rauwe groenten zoals:

  • Mini komkommer 
  • Worteltjes
  • Kerstomaatjes

Vlees gebruik ik meestal

  • Serano
  • Soorten salami 
  • Letterlijk alles waar je zin in hebt ! 

 

So easy, so pretty, so yummie ! 

Mini pizza 🍕 

Dit is zooooo gemakkelijk en lekker ! 

Ik maak telkens twee soorten geïnspireerd door helenkookt. 

  • Danderolles pizzadeeg ( 8 pizza's) 
  • Pizzasaus van Elvea 
  • Groene pesto ( zelfgemaakt of kant en klaar) 
  • Serano ( 2 sneetjes) 
  • Hesp ( halve snee) 
  • Geraspte kaas 
  • Kerstomaatjes ( 4) 
  •  4 blaadjes basilicun
  • 8 halve manen rode ui

 

  1. Haal de pizzadeegjes uit de verpakking. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Zet wat bloem op jouw werkplank en rol de pizzadeegjes wat uit.
  3. Voor de pizza met hesp: zet een dikke eetlepel pizzasaus op het deeg en voeg hesp en geraspte kaas. Maak er zo een 4. Voeg enkele maantjes rode ui toe.
  4. Voor de pizza met groene pesto gebruik ik een 3 kwart lepel pesto ( teveel is naar mijn mening niet lekker). Voeg halve snee serrano ham en half Kerstomaatje toe. Ook hiervan maak ik er 4. 
  5. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 12 min. 
  6. Voeg de basilicumblaadjes toe aan de pesto pizza.
  7. Smullen maar !! 😁