Merguez ovenschotel

Benodigdheden | Hoeveelheid |
---|---|
Aardappelen | 5 middelgrote |
Rode paprika | 1 |
Merguez | 400 gr |
gele paprika | 1 |
Rode ui | 1 |
specerijen ( zout, peper, gedroogde peterselie, pilipili, kurkuma) | naar smaak |
Olijfolie | 4 el |
How to the waaw
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snij de aardappel, ui, paprika's in grove stukken. Ik laat de schil van de aardappel zitten. De groenten goed kuisen is een must! 🥔🧅
- Snij de knoflook in kleine stukjes.🧄
- Meng met verschillende specerijen met de groenten en aaardappelen. Meng evenwel met de olijfolie.🧂
- Verspreid de groentjes in een ovenschaal en plaats in de oven gedurende 20 min. 🧅🥔
- Snij de merguez in kleinere stukken ( 5 cm).
- Meng na 10 min de groentjes eens.
- Na de volledige 20 min voeg je de merguez toe aan de ovenschaal. Laat het nogmaals een 25tal minuten in de oven bakken.
- Controleer of de merguez goed gebakken is en pas indien nodig de baktijd aan. 🍽
- KLAAAAR ✅
Recept geïnspireerd door een Recept van keukenvansou!
Ga zeker op haar website voor haar versie !