Homemade red curry πΆ

Met het virus around eten we allen minder uit. Probleem opgelost! Easy red curry dish met rijst of naan-broodjes!
Hoe ? Ik zei het toch al.. easy πππ.
Benodigdheden

Benodigdheden | Hoeveel |
---|---|
Rode ui | 1 |
Courgette | 1/2de |
Rode paprika | 1 |
rode peper | 1 |
knoflook | 2 grote teentjes |
kippenborst | 3 |
tomatenpuree ( niet geconcentreerd) | 350 gr |
cocosmelk | 250 ml |
limoen | 1 |
citroengras | 1 stengel |
Gedroogde gember | 2 keer de hoeveelheid die tussen jouw vingertoppen past. |
Kuruma | 3 tlp |
cajun | 1 tlp |
nootmuskaat | 1 tlp |
milde curry | 2 tlp |
Olie | |
Diepvries erwtjes | 270 gr |
The magicβ
1. Versnipper de ui, snij de paprika in blokjes ( zaadhuis eruit), snij de courgette in blokjes & de kip in even grote blokjes. π₯π
2. Snij de chilipeper in kleine stukjes.πΆ
3. Verhit een grote hapjespan op middelhoog vuur.

4. Wanneer de hapjespan warm genoeg is, voeg je een scheut olie in de pan. Voeg de ui, chilipeper, gember en knoflook toe.π§π§ πΆ
5. Plaats de kip in de pan tot als het bruin ziet.π
6. Voeg de paprika en courgette toe.

7. Voeg na 8 min de tomatenpuree, cocosmelk, limoensap uit 1 limoen toe. De erwtjes mogen er eveneens bij en kruid het geheel.
8. Breek een citroengrasstengel en plaats mee in hapjespan.π
9. Roer eens goed & laat met deksel een 25 min pruttele.
10. Ondertussen kan je jouw rijst koken ππ
11. Genieten maar!!β€β€
