Homemade red curry 🌢

Met het virus around eten we allen minder uit. Probleem opgelost! Easy red curry dish met rijst of naan-broodjes! 

Hoe ? Ik zei het toch al.. easy 😁😁😁. 

Benodigdheden 

Benodigdheden Hoeveel
Rode ui 1
Courgette 1/2de
Rode paprika 1
rode peper 1
knoflook 2 grote teentjes
kippenborst 3
tomatenpuree ( niet geconcentreerd) 350 gr
cocosmelk 250 ml
limoen 1
citroengras 1 stengel
Gedroogde gember 2 keer de hoeveelheid die tussen jouw vingertoppen past.
Kuruma 3 tlp
cajun 1 tlp
nootmuskaat 1 tlp
milde curry 2 tlp
Olie
Diepvries erwtjes 270 gr

The magic⭐

1. Versnipper de ui, snij de paprika in blokjes ( zaadhuis eruit), snij de courgette in blokjes & de kip in even grote blokjes. πŸ₯’πŸ—

2. Snij de chilipeper in kleine stukjes.🌢

3. Verhit een grote hapjespan op middelhoog vuur.

 

4. Wanneer de hapjespan warm genoeg is, voeg je een scheut olie in de pan. Voeg de ui, chilipeper, gember en knoflook toe.πŸ§„πŸ§…πŸŒΆ

5. Plaats de kip in de pan tot als het bruin ziet.πŸ—

6. Voeg de paprika en courgette toe.

7. Voeg na 8 min de tomatenpuree, cocosmelk, limoensap uit 1 limoen toe. De erwtjes mogen er eveneens bij en kruid het geheel.

8. Breek een citroengrasstengel en plaats mee in hapjespan.πŸ‹

9. Roer eens goed & laat met deksel een 25 min pruttele.

10. Ondertussen kan je jouw rijst koken 😍🍚

11. Genieten maar!!❀❀