lemon cake πŸ‹

Dit is zooooooo lekker 🀩

Perfecte mengeling van zoet en citroensmaak πŸ‹


IngrediΓ«nten Hoeveelheid
Zelfrijzend bloem 500 gr
Ongezouten boter 250 gr
Eieren 5
Suiker - bloemsuiker 170gr
zeste van 1 grote citroen
Citroensap 4 eetlepels

De stappen 😏

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de boter en de bloemsuiker tot een luchtig geheel. Het beste gebruik je boter op kamertemperatuur.🧈
  3. Voeg 1 per 1 de eidooiers toe en klop intussen door.πŸ₯š
  4. Klop de eiwitten tot een schuimige massa. Ik gebruik altijd een elektrische klopper πŸ˜‡.
  5. Voeg de zelfrijzende bloem toe aan de boter, suiker & eidooier-massa.
  6. Voeg hierna eveneens het schuim toe.
  7. Meng het goed door.
  8. Voeg de citroenzeste en sap toe.πŸ‹
  9. Plaats het in een medium bakvorm.
  10. Plaats in de oven gedurende 60 min.
  11. Na 30 min plaats je best aluminium folie over de cake zodat het verder bakt, maar niet bruiner wordt 🀭. 

 

Nadat het afgekoeld is kan je het overgieten met heerlijk glazuur !