lemon cake π

Dit is zooooooo lekker π€©
Perfecte mengeling van zoet en citroensmaak π
IngrediΓ«nten | Hoeveelheid |
---|---|
Zelfrijzend bloem | 500 gr |
Ongezouten boter | 250 gr |
Eieren | 5 |
Suiker - bloemsuiker | 170gr |
zeste | van 1 grote citroen |
Citroensap | 4 eetlepels |
De stappen π
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de boter en de bloemsuiker tot een luchtig geheel. Het beste gebruik je boter op kamertemperatuur.π§
- Voeg 1 per 1 de eidooiers toe en klop intussen door.π₯
- Klop de eiwitten tot een schuimige massa. Ik gebruik altijd een elektrische klopper π.
- Voeg de zelfrijzende bloem toe aan de boter, suiker & eidooier-massa.
- Voeg hierna eveneens het schuim toe.
- Meng het goed door.
- Voeg de citroenzeste en sap toe.π
- Plaats het in een medium bakvorm.
- Plaats in de oven gedurende 60 min.
- Na 30 min plaats je best aluminium folie over de cake zodat het verder bakt, maar niet bruiner wordt π€.
Nadat het afgekoeld is kan je het overgieten met heerlijk glazuur !