Gevulde paprika

Ingrediënten
Ingredient voor 8 paprikaΒ΄s | Hoeveelheid |
---|---|
Rode paprika | 8 |
Grote rode ui | 1 |
Gehakt | 500 gr |
bloemkoolrijst of volkoren rijst | 2 zakjes of 2 maal 125gr ongekookte rijst. Je mag zeker meer gebruiken als je bloemkoolrijst gebruikt! |
Tomaten passade | 2 brikken ( 2 x 500gr) |
olie | 2 koffielepels |
zout, peper, cajun, paprikakruiden, kurkuma |
LET'S START π
- Verwarm de oven voor op 180 graden. π₯
- verhit de olie in een diepe hapjespan op middellaag vuur.
- Voeg de ui toe tot glazig.π§
- Voeg het gehakt toe tot gebakken.
- Kruid het gehakt met peper en zout. π§
- Voeg de tomatenpassata toe.π
- Kruid naar smaak
- Voeg de bloemkoolrijst toe en laat nog 5 min pruttelen. Roer geregeld.
- Snij de top van de paprika af en verwijder de kern met de zaadjes. Haal ook de steel en zaadjes weg aan de top. Dit gaat als dekseltje dienen.
- Vul de paprika met het mengsel.
- Plaats de paprika´s in een ovenschaal en bespinkel met olie.
- Laat bakken gedurende 20 à 30-tal minuten.
- Serve and eat π½
Indien je rijst gebruikt kan je je water koken terwijl je je ui aan het snijden bent. Tegen dat het water kookt en de rijst gaar is, kan je deze toevoegen aan het gehakt, ui en tomatenpassata.