Pasta met kip & paprikasaus πŸ—

Vandaag had ik eens zin in een lekker pastagerecht, maar met paprika. Keuze was snel gemaakt πŸ™Š.

Vergt iet wat geduld, maar is het zooo waard ! πŸ”₯


Ingrediënten voor 2 à 3 pers

Benodigdheden Hoeveelheid
Volkoren pasta 300 gr
Kippenborst 2
Paprika 2 grote of 200 gr
look 1 teen
Γ‰chalote 1
zout, peper, paprika, pilipili poeder, kipkruiden naar smaak
olijfolie 4 eetlepels
Geraspte mozzarella naar smaak
Groentenbouillon 150ml
light room 6 eetlepels

how to the waaw? ⚑⚑

  1. verwarm de oven voor op 200 gr.
  2. Schil de paprika's en snij ze in in 4 delen. De kern haal je eruit.
  3. Kruid met peper en zout en plaats in de oven gedurende 15 min. πŸ§‚
  4. Intussen snij je de échalote in kleine stukjes en het teentje look.πŸ§…πŸ§„
  5. Snij de kip in blokjes en marineer met kipkruiden, paprikapoeder, peper, zout en pilipili poeder.πŸ—
  6. Neem een pan en verhit 2 eetlepels olie. 🍢
  7. Plaats de échalote & look in de pan.
  8. Haal de paprika uit de oven en snij in blokjes.
  9. Voeg toe in de pan.

11. Neem een pan en zet voldoende water voor de pasta te koken.

12 . Na 10 min voeg je 150 ml groentenbouillon toe en 6 eetlepels light room in de pan met de paprika.

13. Laat enkele minuten sudderen.

14. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

15. Bak de kip in 2 eetlepels olie.

16. Wanneer de saus wat heeft doorgekookt, mix je deze tot een glad mengsel. 

17. Voeg kruiden naar smaak toe. 

18. Giet de pasta af.

19. Voeg de kip toe aan jouw saus.

20. Voeg de pasta toe en roer eens goed alles door elkaar.

21. Serve & eat πŸ₯³β€