Rijstschotel met chorizo & kip 🍴

Zin om eens iets anders te proberen? Chorizo kip rijst.. what a win 🤩🤩🤩 .
what you need.. is what you get 😝
Benodigdheden | Hoeveel? |
---|---|
Rijst | 2 x 125 gr zakjes |
Rode paprika | 1 |
Groene paprika | 1 |
ui | 1 |
teen knoflook | 1 |
chorizo | 200 gr |
Kip | 2 filets |
olie | 3 eetlepels |
zout, peper, kurkuma, peterselie, pilipili poeder, kipkruiden | |
Tomatenpuree | 325 gr |
Geraspte kaas | 2 handen vol. |
HOW TO THE PAWAW! 🏆
- Zet een pot water aan de kook voor de rijst. Kook ze zoals op de verpakking aangegeven.
- Snij de kip in blokjes, de paprika´s & de ui.
- Marineer de kip in zout, peper, kipkruiden, pilipili poeder.
- Bak de kip in wat olijfolie tot het bijna gaar is.

5. Haal het vel van de chorizo en snij in blokjes. Voeg deze in de hapjespan.

6. Verwarm de oven voor op 160 graden.
7. Voeg de knoflook, ui, paprika's toe aan de hapjespan met kip &chorizo en laat 5 min bakken. Roer geregeld.

8. Giet de rijst af en voeg toe aan hapjespan.
9. Haal het van het vuur & Voeg de tomatenpuree toe. Kruid met peterselie, kurkuma, peper & zout.
10. Plaats in grote ovenschaal en strooi geraspte kaas eroverheen.
11. Plaats in de oven gedurende 20min.

SMAKELIJK! 😁